petrisalo Hyvä jengi. Parempi komppi.

Näinkö maanpetos myydään kokoomuksen eduskuntaryhmän toimesta?

  • Miksi ja miten perustuslakia uudistetaan? = Moderni maanpetos?
    Miksi ja miten perustuslakia uudistetaan? = Moderni maanpetos?

Vain päivän varoitusajalla; liikutaanko hämärän rajalla?

Huomenna 31.1.2011 eli maantaina kokoomuksen eduskuntaryhmä järjestää avoimen yleisötilaisuuden "Miksi ja miten perustuslakia uudistetaan?"

Paikkana on eduskunnan kansalaisinfo ja kellonaika 16,30-18,00.


Mahdolliseen moderniin ja härskiin maanpetokseen liittyvät elementit seuraavat tässä:


HE 60/2010 - Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi Suomen perustuslain muuttamisesta

Esityksen pääasiallinen sisältö

Pääministerin asemasta Suomen edustajana Euroopan unionin toiminnassa ehdotetaan säädettäväksi perustuslaissa.

Lisäksi perustuslakiin otettaisiin nimenomaiset säännökset Suomen jäsenyydestä Euroopan unionissa ja toimivallan siirrosta kansainväliselle toimielimelle.

Kansainvälisten velvoitteiden voimaansaattaminen osoitettaisiin pääsääntöisesti valtioneuvostolle.”


1 §
Valtiosääntö

Suomi osallistuu kansainväliseen yhteistyöhön rauhan ja ihmisoikeuksien turvaamiseksi sekä yhteiskunnan kehittämiseksi. Suomi on Euroopan unionin jäsen.

66 §
Pääministerin tehtävät

Pääministeri edustaa Suomea Eurooppa-neuvostossa ja valtion ylimmän johdon edustusta vaativassa Euroopan unionin muussa toiminnassa.

94 §
Kansainvälisten velvoitteiden ja niiden irtisanomisen hyväksyminen

Kansainvälisen velvoitteen tai sen irtisanomisen hyväksymisestä päätetään äänten enemmistöllä. Jos ehdotus velvoitteen hyväksymisestä koskee perustuslakia tai valtakunnan alueen muuttamista taikka Suomen täysivaltaisuuden kannalta merkittävää toimivallan siirtoa Euroopan unionille, kansainväliselle järjestölle tai kansainväliselle toimielimelle, se on kuitenkin hyväksyttävä päätöksellä, jota on kannattanut vähintään kaksi kolmasosaa annetuista äänistä.


95 §
Kansainvälisten velvoitteiden voimaansaattaminen

Valtiosopimuksen ja muun kansainvälisen velvoitteen lainsäädännön alaan kuuluvat määräykset saatetaan voimaan lailla. Muilta osin kansainväliset velvoitteet saatetaan voimaan asetuksella.

Lakiehdotus kansainvälisen velvoitteen voimaansaattamisesta käsitellään tavallisen lain säätämisjärjestyksessä. Jos ehdotus kuitenkin koskee perustuslakia tai valtakunnan alueen muuttamista taikka Suomen täysivaltaisuuden kannalta merkittävää toimivallan siirtoa Euroopan unionille, kansainväliselle järjestölle tai kansainväliselle toimielimelle, eduskunnan on se hyväksyttävä sitä lepäämään jättämättä päätöksellä, jota on kannattanut vähintään kaksi kolmasosaa annetuista äänistä.


Lähde: 30.1.2011 Eduskunnan www-sivusto
http://www.eduskunta.fi/valtiopaivaasiat/he+60/2010

Huomioitavaa!

Pykälä 94 – ei mainittu kenen äänten enemmistöstä on kyse
Pykälä 95 – mainittu, että äänten enemmistö koskee eduskuntaa

Yhteenveto

Perustuslain "uudistaminen" tässä muodossa mahdollistaa Suomen liittämisen kepein toimin esimerkiksi EU-liittovaltion osavaltioksi tai Naton jäseneksi. Mahdollistaa EU:lle verokanto-oikeuden siirtämisen kokonaan tai osittain.

Ainoa järkevä tapa uudistaa perustuslaki esitetyssä muodossa on saattaa se sitovaan kansanäänestykseen. Äänestyspäiväksi sopii erittäin hyvin 17.4.2011.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän jaakko7 kuva
Jaakko Kontinen

Jo Keijo Korhonen puhui presidenttivaalikampanjassaan valtiokaappauksesta.
Se etenee...

Jukka-Pekka Vasara

Tämä on tärkeämpi asia kuin suurin osa kokoomus-vasemmistoliitto puoluetta äänestelevistä ymmärtääkään. Ehkä näin tyhmän kansan voikin hävittää.

Vieras (nimimerkki)

Hävitetty on tasavalta Suomi kansantasavaltana. Vasara "näin tyhmän kansan voikin hävittää", mutta miksi meillä on yhtä tyhmiä ja kaikenlisäksi luonnevikaisia poliitikkoja? Nehän sikiävät samasta kansasta.

Diddley (nimimerkki)

Mielestäni on hyvä, että EU-jäsenyys kirjataan perustuslakiin. Näin ollen mahdollisesti hetkittäiset valtapoliittiset heilahdukset eivät voi aiheuttaa dramaattisia muutoksia Suomen asemalle.

En usko, että Suomi olisi mikään menestyksen metropoli tämänhetkisessäkään maailmanpoliittisessa ja taloudellisessa tilanteessa ollessaan EU:n ulkopuolella. Mikäli EU-jäsenyys joskus kääntyisi esim. sortovuosien kaltaiseksi kurimukseksi, perustuslakia voi muuttaa tarvittavalla äänten enemmistöllä.

Ymmärrän joidenkin pelon etäisen Brysselin äärellä, mutta esim. ihmisoikeus- ja ympäristökysymykset Suomessa ilman EU:n painostusta voisivat olla huomattavasti nykyistä huonommalla tolalla, samoin kuin kaikenmoinen "maan tapaan" perustuva vispilänkauppa, josta toivottavasti ollaan pääsemässä selvemmille vesille poliittisen sisäsiittoisuuden edellytysten kuihtumisen myötä.

Mielestäni EU ei myy suomalaisia pirulle, vaan sen tekevät suomalaiset ihan itse ollessaan voittoa tavoittelevina osakkeenomistajina suomalaisissa yrityksissä, jotka esim. suosivat osakekurssiensa romahtamisen pelossa työvoiman ulkoistamista Suomen ulkopuolelle.

Mutta, äänestetään pian, kaikki parhaan tietämyksemme nojalla...

Visitor (nimimerkki)

EU...

"Oikeastaan kirjoituksesta puuttui vain maininta, että EU ei ole mikään oikea demokratia, vaan suuri kulissi ja demokratiavaje. Ehkä Venäjän tai demokratiasta huolissaan olevien venäläisten pitäsi perustaa joitakin järjestöjä vaikka Kremlin tuella ajamaan demokratiaa Euroopan unionissa ;-)

Nythän EU alkaa muistuttamaan kohta jotain...no päätelkää itse..."

http://kaakkuriniemi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/5270...

Visitor (nimimerkki)

EU 2...

"EU eli Eurostoliitto on Pahan Valtakunta, kansojen syöpä ja vapauden sekä demokratian vihollinen. Minä vihaan EU:ta yhtä paljon, kuin olisin vihannut Neuvostoliittoa, mikäli se olisi miehittänyt Suomen.

Tiesittekö, että ennen kuin Eduskunta vuonna 1995 päätti liittää maamme EU:n jäseneksi, Suomi oli jo vuonna 1993 liittynyt Euroopan Talousalueeseen? Ja tiesitkö, että kun Suomi liittyi EU:n jäseneksi, maamme ei saanut tästä liitoksesta enää yhtään enempää kaupallisia tai taloudellisia etuja, mitä jo aiemmin saatu ETA-jäsenyys maallemme antoi? Jos et tätä tietänyt, niin se ei ole ihme, sillä edellä kerrottua tosiasiaa eivät maamme poliitikot eivätkä media kovin innokkaasti ole olleet ihmisille kertomassa, ja sille on olemassa hyvä syy.

Nimittäin EU-jäsenyyden myötä Suomen asema oleellisesti huononi..."

http://turjalainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/51896-...

Vieras (nimimerkki)

Siis äänestähän kun saat vielä viimeisen kerran vaikuttaa. Euroopan parlamentillahan ei todellisuudessa sitä parlamentaarista valtaa olekkaan.

Vieras (nimimerkki)

nykytilanteessa kannattaa aina kysyä tilanteita myös avoimelta internetiltä. ainakin niin kauan kun sellainen suomessa vielä pelaa.

esimerkiksi hakusanoilla:

nelikantainen toimintamalli
suomen ihmisoikeustilanne

... pääsee jo alkuun, mikä suomessa vallitseva eukin hyväksymä todellisuus on

Päivi R (nimimerkki)

Oivalsin tänään Kokoomuksen sanoman. Sitä ei ole. Se on kuin ‘erään suuren kansanjohtajan’ valhe aikoinaan eli “Tee tarpeeksi suuri ja yksinkertainen valhe, toista sitä jatkuvasti, niin pikkuhiljaa he uskovat sen.”

Kokoomus on valhe.

Toimituksen poiminnat